Upoznavanje sa devojkama - zašto su muškarci frustrirani 05

Upoznavanje sa devojkama za mnoge muškarce predstavlja frustraciju. Imaju osećaj kao da se nalaze u bezizlaznoj situaciji. Ceo taj proces doživljavaju kao napor, čak i kaznu.

Jedna grupa prati pravila, koja im društvo propisuje. Fino se ponašaju. Pažljivi su i ophode se sa punim poštovanjem prema devojkama.

Ove muškarce, devojke često vide kao fine momke. Smatraju ih pogodnim za drugarsko ćaskanje uz kaficu. Međutim, ne uzimaju ih u obzir kao potencijalne partnere za ljubavnu/seksualnu vezu. Najbezobzirnije devojke ih doživljavaju kao naivne. Može se desiti da ih iskorišćavaju, otvoreno nepoštuju ili ponize.

Upoznavanje sa devojkama - zašto su muškarci frustrirani 01

Upoznavanje sa devojkama – “igra” koja zahteva prodornost i bahatost?

Druga grupa muškaraca se opredeljuje za suprotnu taktiku.  Interesuje ih sebično zadovoljavanje svojih bioloških potreba. Odabrali su da nemaju previše obzira u tome.

Ponašaju se kao loši momci. Devojke smatraju nižim bićima. One su sredstvo za ispunjavanje želja i potreba.

Veruju da je zadatak muškarca da bude gazda. Da kontroliše i potčinjava svoje “vlasništvo.”

BESPLATAN EBOOK: Preuzmi ODMAH svoj primerak!

Imaj interesantniju priču nego 90% drugih muškaraca. Podigni samopouzdanje. Konačno zainteresuj devojku koju želiš

Često okolina ove muškarce vidi kao hladne i distancirane. Epitete koje dobijaju su – zavodnik koji samo lupa recke ili “muška svinja.” Njihove taktike su seksističke. Ovakvim pristupom češće dolaze do seksualnog zadovoljenja, nego fini momci. Dobijaju seks, ali ne i ljubav ili poštovanje.

Ne dolazi u obzir da pokažu slabost, ni emocije. Moraju da održe sliku nekoga ko je uvek dominantan.

Uvek u pravu i uvek sve najbolje zna. To zahteva celodnevni napor. Nema opuštanja i predaha.

Da li postoji neka treća opcija? Da li je izvodljivo biti privlačan na spontan, iskren i pošten način?

Neki muškarci taj treći pristup vide u sticanju boljeg statusa ili ekonomske moći. Situacija “sa terena” pokazuje da ni to nije pravi put.

Novac je sve manje važan kada je upoznavanje sa devojkama u pitanju i to mnogima pravi problem

U današnje vreme izgleda da više nego ikada muškarci imaju problem sa pronalaženjem partnerki. Da li to ima veze sa novcem? Da li su devojke više opsednute materijalnim vrednostima i samo ih pare “lože?”

Možda svi previše jure za novcem? Da li onda muškarci nemaju vremena za upoznavanje sa devojkama? Možda su veze i ljubav komplet izgubili na značaju?

Nekima će zvučati iznenađujuće, ali upravo je suprotno. Ekonomski i socijalni faktori imaju manje uticaja nego ikada!

BESPLATAN EBOOK: Preuzmi ODMAH svoj primerak!

Imaj interesantniju priču nego 90% drugih muškaraca. Podigni samopouzdanje. Konačno zainteresuj devojku koju želiš

Ljubav je sve više na ceni. Paradoksalno, to ne olakšava. Mnogim muškarcima je danas teže da se nametnu kao privlačna prilika.

Upoznavanje sa devojkama - zašto su muškarci frustrirani 02

Nekada su veze (i brakovi koji uslede) bili ekonomska kategorija.

Do pre samo 100 godina, brakove su uglavnom ugovarali roditelji. Ono što se gledalo je da je mladoženja iz bogate porodice. Dve porodice sklapaju strateški savez. Cilj je da se unaprede finansije.

Privlačan muškarac je bio onaj, koji može da obezbedi bolju egzistenciju.

Vremenom su se tradicionalne muško-ženske uloge menjale. Žene su se sve češće obrazovale, zapošljavale i zarađivale. Žena koja zarađuje za sebe, više nije ekonomski zavisna. Samim tim, finansije joj nisu ključan faktor u odabiru partnera.

Žene su počele da se rukovode drugim kriterijumima. Npr. ko im se zaista sviđa kao osoba. Ko je taj koga bi mogle iskreno da vole.

Prvi put u istoriji, istinska privlačnost je važnija od para!

Promenjeni “zahtevi privlačnosti” zbunjuju određen broj muškaraca. Verovatno bi im bilo lakše da su stvari kao ranije. Tada je bilo dovoljno da budu zaštitnici i donosioci sredstava za život.

U današnje vreme upoznavanje sa devojkama je drugačije

Muškarac koji želi da bude privlačniji, treba da unapredi svoje veštine u odnosima. Da oslobodi sebe neprivlačnih šablona komunikacije. Da razvije i pokaže privlačne karakteristike svoje ličnosti.

Kako se muškarci snalaze sa promenom pravila upoznavanja sa devojkama?
Muške strategije i taktike koje su nekada palile – više nisu efikasne.

Kako se muškarci prilagođavaju ovako promenjenim pravilima?

Prva taktika je – postati dominantan. Onaj koji se ne vezuje. Njih žene vide kao plejere, alfa mužjake ili zavodnike. Ako su uspešni u ovome, uspevaju da nađu zadovoljenje za svoju seksualne potrebe.

Problem nastaje kada požele nešto više od fizičkog pražnjenja. Maska alfa mužjaka, ometa iskrenost. Nema prave veze ako ne možeš da pokažeš svoju ranjivost. Kakva je to ljubav, ako te partnerka ne voli i u trenucima kada si slab, nikakav i poražen?

Upoznavanje sa devojkama - zašto su muškarci frustrirani 03

Ko “igra na kartu” dominantnog mužjaka, sebi je zabranio da iskazuje kompletnog sebe. Pogotovo svoje slabosti. Jednom bi mu možda i tolerisala. Drugi put, opet možda prođe. Problem je ako to postane praksa. Ova devojka bi pomislila: “pa nije ovo onaj ‘big daddy’ kojeg sam ja odabrala. Obmanuo me je!”

Sa takvom devojkom, bilo kakvo pokazivanje “slabih” emocija se računa kao nedostatak muškosti. Neoprostiva greška. Jedine dozvoljene emocije su one bazirane na agresivnosti i grandioznosti – ljutnja, bes, ponos…

Ko glumi bahatog mužjaka, privlači one koje se na to “primaju.” Muškarac koji želi drugačiju devojku, mora imati drugačiji pristup.

Neko ko je ceo život bio povučen i prilagodljiv, ne postaje preko noći mrga

Problem je ako neki muškarac ne oseća da je taj tip osobe. Ne prija mu da bude nepotrebno agresivan ili defanzivan. Oseća da to nije njegova prava suština. Ne ume ili ne želi da glumi.

Na kraju to ispada loša gluma. Dvostruko štetna. One koje se “lože” na fine i “normalne”, takvim foliranjem će odbiti. “Kučkaste” ne bi bile to što jesu kada bi bile toliko naivne.

Fin muškarac koji je odlučio da glumi alfa mužjaka gubi “i jare i pare.” Takva uloga je daleko od njegove prave ličnosti. Glumatanjem sebe osuđuje na samoću.

KRAJ PRVOG DELA…

BESPLATAN EBOOK: Preuzmi ODMAH svoj primerak!

Imaj interesantniju priču nego 90% drugih muškaraca. Podigni samopouzdanje. Konačno zainteresuj devojku koju želiš

PODELI
Sledeći tekstČeste greške u porukama (Fejs, Instagram, Tinder…)
Moje ime je Petar Vagić i osnivač sam ovog sajta. Od 2006. pomažem muškarcima da ovladaju veštinama privlačne komunikacije, razumeju ženski način razmišljanja, razviju svoju harizmu i na taj način postignu sa predivnim ženama vezu kakvu žele!