Greske u FB i Tinder porukama

Početna poruka: “Ćao, šta ima, čime se baviš, kako si danas…”

Poruke ovog tipa je verovatno videla hiljadu puta do sada. Dosadne su joj i jedino što može iz njih da zaključi je – da muškarac koji ih šalje ne zna pametnije od toga. Ili da ne želi da se potrudi.

Gramatičke greške (npr. “jer” umesto “je l”)

Ukazuju da je taj neko nepismen. Mnoge će pomisliti da ako je već nepismen – verovatno je glup i neinteresantan. Što bi se onda upuštala u dalju konverzaciju s njim?

Foliranje, pretvaranje, hvalisanje

Pokazuje da taj neko u stvari ne veruje u svoje kvalitete. Prikazivanje sebe drugačijim nego što stvarno jesi se pre ili kasnije provali. Prolazi samo kod socijalno neinteligentnih devojaka. Ni kod njih ne zadugo.

BESPLATAN EBOOK: Preuzmi ODMAH svoj primerak!

Imaj interesantniju priču nego 90% drugih muškaraca. Podigni samopouzdanje. Konačno zainteresuj devojku koju želiš

Obećanja i “kupovanje devojke”

Npr. vodim te na putovanje. Zašto bi neko od samog starta obećavao bilo šta, potpuno nepoznatoj devojci? Jedino ako misli da je maloumna i da će kad to čuje da skače od oduševljenja?

Većini devojaka ovakve ponude vređaju inteligenciju. Kapiraju da im na taj način muškarac poručuje da su jeftina roba.

Smajli ili GIF kao početna poruka

Ako neko od samog starta, šalje sliku umesto teksta, velika je šansa da devojka pomisli da nije dovoljno pametan da bi smislio start.

Seksualne poruke prerano

Poruke koje su prerano i/ili preterano seksualne – poručuju da muškarac ne ume da proceni kada je pravi trenutak za to. Drugim rečima, da mu razumevanje muško-ženskih odnosa nije jača strana. Ako su te poruke još i neduhovite ili vulgarne – velika je šansa da devojka stekne sliku o onom ko šalje kao neinteligentnom, socijalno neprilagođenom manijaku. Nije baš neki recept za privlačnost, zar ne?

BESPLATAN EBOOK: Preuzmi ODMAH svoj primerak!

Imaj interesantniju priču nego 90% drugih muškaraca. Podigni samopouzdanje. Konačno zainteresuj devojku koju želiš

Usiljeni humor

Humor je najbrži način povezivanja i “socijalni lubrikant.” Međutim, ako neko nije izgradio osećaj, često reakcija na njegove šale nije smeh. Pre to bude neprijatna tišina ili zgražavanje. Pogotovo u početnim porukama, dok još nije izgrađen bliskiji odnos sa tom devojkom – treba se držati sigurnijih rešenja.

Da bi išao sa riskantnijim šalama, potrebno je da te devojka prethodno dovoljno dobro poznaje. Da zna da nisi manijak ili glupak. Takođe da bude sigurna da namera iza tvog čudnog humora nija da je vređaš.

Dok ne izgradiš dublji odnos s njom, bolje je ići sa bezbednijim humorom. Koji nije čudan i ne može se protumačiti kao uvreda.

Čudne teme i ekstremizam

Ovde spadaje one teme koje joj nisu relevantne ili su neprilagođene. Primer korišćenja nerelevantne teme je kada muškarac obožavalac Star Treka, forsira priču o tome sa devojkom koju tek upoznaje. To što je on obožavalac, ne znači da je devojci ta tema interesantna. Dobro je držati se tema koje su relevantne i njoj i tebi.

Neprilagođene teme su one koje su morbidne (nasilje, ubistva). Takođe, ako se o nekoj temi iznose preterano ekstremni i radikalni stavovi (najčešće o sportu i politici), to nije najbolji izbor dok se upoznajete.

Šta umesto gore nabrojanog?

Spontana, neposredna, topla ljudska osoba koja ima osećaj za nju, kao i razumevanje odnosa – to je ono što se traži.

Tekst koji me je inspirisao na gornji komentar: https://www.vice.com/rs/article/8xanz5/zene-iz-srbije-dele-najgora-startovanja-na-tinderu

Vice tekst je napisan malo u stilu novinarskog pametovanja – “ja sam iznad vas bagro i najpametnija sam na svetu.” Kako god, mogu se izvući korisne poente.